Provningar

Förkovra er i vinets magiska värld!

Vår erfarna sommelier guidar er igenom smak, region, gamla och nya världen samt nyheter inom vinframställning. Med andra ord allt man kan tänkas vilja veta mer om. Boka in vinprovning med förbestämt tema eller be vår sommelier skräddarsy en provning just för er grupp.

Om vår sommelier 

Pontus Lindqvist är utbildad sommelier och har arbetat både i New York, Paris, Genève och nu senast på Grand Hôtel i Stockholm. Sedan ett par år tillbaka driver han en vinimport, Wine Waves, som fokuserar på viner från “The other Europe”. Vi är väldigt glada att Pontus numera håller i våra provningar här på Rönneberga Konferens.

Europa runt

Vi ger oss ut på en resa och gör nedslag i några av Europas mest kända vinregioner. Vi pratar om olika druvsorter och kikar lite på hur de olika vinerna framställs och hur de kan matchas med mat. En bra introduktion för de som är nyfikna på att lära sig lite mer om vin.

  • Pris: 675:-/ person
  • Minimum 6 personer

The other Europe – Viner från Öst

I denna spännande provning tar vi och provar viner från alla de länder i Europa som man vanligtvis inte associerar med vin men där det tillverkas mängder med goda viner som bara väntar på att bli upptäckta. Vi kommer prova viner från t.ex Slovakien, Ungern, Serbien och Bulgarien och därmed visa att det görs gott vin  utanför Frankrike och Italien. En perfekt provning för den som vill vigda sina vyer.

  • Pris: 675:-/person
  • Minimum 6 personer

Naturvin -vad är det?

Den som är någorlunda intresserad av vin har säkerligen stött på begreppet naturvin och kanske rent av druckit ett sådant vin ute på krogen. Naturvin syftar oftast till idén om att göra vin utan att ta bort eller tillsätta något i vinet, en slags motreaktion till det industriellt framtagna vinerna med tillsatser som oftast står på Systembolagets hyllor. I denna provning försöker vi reda ut begreppet samt prova s.k. naturviner från olika delar av Europa. Den ultimata provningen för den äventyrliga!

  • Pris: 675:-/person
  • Minimum 6 personer

Vinprovning med valfritt temaönskemål 

Ni som har tidigare kunskap och erfarenhet kring vinets värld och vill veta mer om ett specifikt land, region eller druva att fördjupa sig i. Så är detta vinprovningen för där vi förkovrar oss!

  • Pris: på förfrågan.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss här!