Konstutställning på Rönneberga

In the eye of the beholder är konstutställningen som hänger hos oss nu, fantastiska Jeanette Strömbäck är konstnären bakom verken!

Jeanette Strömbäck är konstnären sprungen ur den norrländska myllan i Luleå men bor sedan 1970 i Stockholm. Färgen och formen har följt med som en röd tråd sedan skolåren, år 2014 fick hon en öronskada och fick därmed avsluta sin trettioåriga karriär som flygvärdinna. 

Ett redskap i rehabiliteringen var att varje dag flytta fokuset från bruset i örat till färgerna och medvetenheten på canvasen. Detta är en oslagbar metod av mindfulness och Jeanette har en passionerad relation till färgernas oändliga kombinationer, hon ser det som en form av healing. 

Jeanettes inspiration kommer ur det mänskliga mötet, meditation och resor hon gör i sin vardag. Hennes kreativa uttryck återfinns i hennes verk på canvasen, i köket, inredningen i hemmet som i trädgården. Hon målar det första lagret och sen växer konstverket fram bit för bit.

Sedan den 20 mars hänger Jeanette Strömbäcks konst här på Rönnebergas väggar, nu har du möjlighet att se hennes verk under en färgsprakande stund hos oss! 

Bjud med dig vännerna för en vårdag i konstens tecken, varmt välkommen till Rönneberga!